skip to Main Content
Vandring i Åres skidsystem
Vandring i Åres skidsystem
Vandring i Åres skidsystem
Höstvandring
Höstvandring
Hjortron
Hjortron
Vandring med barn
Vandring med barn

Välkommen ut till vildmarken, fjällen, toppar, dalar, sjöar …

Från Åre camping är du, bokstavligt talat, endast ett steg från Pilgrimsleden S:t Olof, som du kan vandra, springa eller cykla längs med. Närmast campingområdet längs med Pilgrimsleden, kan du bland annat besöka Åre bondgård, kokosbollsfabrik och Åre ridklubb. Pilgrimsleden går från Sundsvall till Trondheim i Norge och följer till stor del den historiska belagda Stora vägen, också kallad för Mittnordenleden.

Under medeltiden sökte sig stora skaror pilgrimer till Olof den heliges grav i Nidarosdomen i Trondheim. 2010 utsåg Europarådet pilgrimslederna att vara europeiska kulturvägar. På senare tid har stora delar av de gamla vägarna röjts och markerats. Idag är det allt vanligare att under sommaren träffa på tappra långvandrande pilgrimer på campingen.

Åre sjö ligger bara ta en kort skogspromenad från campingområdet. Här finns möjlighet till att njuta av bland annat bad, fiske och paddling. Sjön är långgrund och passar perfekt för de små. En längre markerad rundtur finns att gå från campingen, genom skogen och förbi Åre sjö med pedagogiska inslag om naturen. Perfekt att gå en varm sommardag med barnen!

Naturupplevelser finns det gott om i Jämtlandsfjället och är i det hela lättillgänglig. Variationen är stor, både vad gäller svårighetsgrader och längd, och att vistas ute i den fantastiska naturen gör gott ända in i märgen.
Vi hjälper er gärna att hitta den turen som passar just er och era förutsättningar. Några av våra favoriter i Åretrakten är, förutom de ovannämnda kring campingområdet, alla turer som Åreskutan erbjuder. Finns i olika svårighetsgrader och är olika långa.

För de som vill vandra lite längre turer kan vi rekommendera södra Årefjällen där det finns underbara dagsturer med spännande natur till Issjödalen,  Blanktjärnarna och dagsturer kring området vid Vålådalen.

Boka din aktivitet

Back To Top