skip to Main Content
Cykeltur längs den gamla vackra skalstugevägen
Cykeltur längs den gamla vackra skalstugevägen
Cykeltur längs den gamla vackra skalstugevägen
Testa att cykla nerför skutan
Testa att cykla nerför skutan

I takt med att dagarna blir längre och snön tinar kommer områdets fina cykelleder fram. Sommaren i Åre är en lekstuga för alla cykelfantaster. Down hill, cross country och all mountain – här finns något för alla!

Åre har riktigt skön crosscountry cykling väl värd att upptäcka. Allt från fjällturer i historiska kulturlandskap till Enduro cykling i världsklass. Från campingen tar du dig snabbt ut på ”Pilgrimsleden”, som erbjuder riktigt bra cykling kring Åredalen. Kallas även för Roliga timmen av Årebor. Så utmana en kompis under semestern, kör leden och ta tid.

Ta liften upp, titta på den vidunderliga utsikten från Åreskutan, rätta till skydden för det går undan utför den steniga downhilleden ner mot Åre by. Här byggs varje sommar Åre Bike Park, Sveriges största downhill/utförsåkning. Allt fler upptäcker denna roliga och utmanande sport. Gäster från hela Europa kommer till campingen för att testa på vad Åre Bike Park har att erbjuda. Väl tillbaka, lerig och smutsig efter en cykeldag, finner du cykelställ vid servicehuset så att du enkelt kan tvätta av cykeln till nästa pass.

På campingen hjälper vi till att förmedla cykeluthyrning och olika typer av guidade turer. För mer information, se Äventyrligt i Åres hemsida »

Boka din aktivitet

Back To Top